Praktijk voor kunstzinnige therapie
De lindeboom

Graag stel ik mij aan u voor

foto Cocky 

Mijn naam is Cocky van der Linden.

Ik ben kunstzinnig therapeut beeldend, afgestudeerd aan de Academie De Wervel te Zeist, aanvullend heb ik de titel van ‘Bachelor of Art Therapy’ aan de Hogeschool Leiden behaald.
Sinds 2009 werk ik in eigen praktijk aan huis. Het is een professionele praktijkruimte waar u kunt genieten van de mooie lichte en sfeervolle ruimte.

Ik was tot medio 2011 werkzaam bij GGZ Altrecht ‘Centrum voor Psychosomatiek’ met mensen tussen de 18 en 60 jaar met onverklaarde lichamelijke klachten en specifiek met jongvolwassenen van 18 tot 24 jaar. Ondanks de bijzondere doelgroep en het multidisciplinaire werk, wat ik graag deed, viel dit niet meer te combineren met het verder uitbreiden van mijn eigen praktijk.
Verder was ik werkzaam bij de Zonneboom in Leiden een organisatie voor persoonlijke ontwikkeling. Ik heb inmiddels een onderzoek afgesloten bij de Hogeschool naar beeldende en muziektherapie bij Mentalization-Based Treatment.
Verder wilde ik vanaf 2012 het bestuur van mijn beroepsvereniging NVKToag versterken om de PR te verzorgen. Mijn doel is om een bredere groep in de samenleving met de kunstzinnige therapie te laten kennis maken. Sinds 2013 ben ik de bestuursvoorzitter en verantwoordelijk voor de vernieuwing van de huidige website en volledige automatisering van de ledenbestanden en commissies.
2018 gebruik ik voor een sabbatical, waarin ik na vele jaren hard te hebben gewerkt in de eigen praktijk, in het inloophuis en als bestuurder van de beroepsvereniging een flinke tijd wil gebruiken om te gaan reizen en te verhuizen. Op de nieuwe lokatie in Langbroek hoop ik snel na de verhuizing de praktijk opnieuw op te starten.

Ik schrijf artikelen over de kunstzinnige therapie  in verschillende vak-en dag-bladen.
Onlangs verschenen artikelen:


Ik werk zowel individueel als in groepsverband met de klassieke en met de lichaamsgerichte kunstzinnige therapie, focussen en meditatieve aandachtsoefeningen.
Naast kunstzinnige therapie werk ik tevens met imaginatie en sta ik in het register bij de school voor Imaginatie en bij Kanker in Beeld ingeschreven als imaginatiecoach voor mensen met kanker en andere chronische ziekten.

Bij mijn activiteiten naar buiten past een juiste balans met verdieping naar binnen. Ik haal mijn visie en het enthousiasme voor mijzelf en de medemens uit de antroposofie.

Lang geleden heb ik als gevolg van de ziekte kanker ernstige gezondheidsproblemen gehad. Tussen vele operaties en behandelingen door, heb ik de kracht van de beeldende therapie leren kennen. Zo heb ik jaren lang therapie gehad bij kunstzinnig therapeut / kunstenaar Ad van de Lugt.

Mijn passie is werken met mensen, schilderen, boetseren, yoga, wandelen en tuinieren.

In de lijn van mijn levensloop ligt nu de wens om met mensen te werken met wie ik mijn enthousiasme hoop te delen.tek1werk


Mijn streven is ook u enthousiast te maken om uw zelfgenezend vermogen aan te spreken door te werken met:

kleur, lijn en vorm.
naar boven © Praktijk voor kunstzinnige therapie DE LINDEBOOM, Langbroek